Клуб "Дого Аржентино" България

Официален сайт на Клуб "Дого Аржентино" България
член на БРФК, FCI, AMDA.
19 декември, 2011
 • Едно дого-събитие, достойно за имитация, но невъзможно за достигане Едуардо Торо Лавадо, София, 12 септември 2009 година.

  Със скромността на големите, тези хора сътвориха едно събитие от най-висока класа, което никога няма да забравя.

  Безупречна организация, не оставиха да им се изплъзне нито един детайл, като започнем от посрещането на чуждите изложители, самата изложба, музиката, вечерята, настаняването, наградите и дипломите, екстериорната изложба, както и ловния тест…Всичко това беше зашеметяващо!

  Впечатлението, с което останах от кучетата е повече от добро – и като брой и като качество – 92 екземпляри, представящи 7 държави е наистина запомнящо се.

  Атмосферата на изложбата беше много приветлива през цялото време, на едно приятно място, изпълнено с хубави кучета, блестяща музика, с асистенция от най-високо ниво, както вътре така и отвън ринга, две преводачки от класа с невероятни умения и симпатични хора. Какво повече може да иска един съдия за работата си в ринга!

  Това правеше обстановката изключително спокойна и ме караха да се чувствам много удобно.

  Отново искам да отбележа, че разликата с другите изложби, на които съм присъствал е в хората с техните качества и техния огън. Поздравявам ги за всичко!

  Не мога да пропусна да отбележа, че ми хареса и качеството на глиганите за ловния тест, за мен като съдия на работни кучета това е важно – перфектна хармония между устройство и функция, и освен това – много смелост.

  Трябва да изразя моите поздравления за всички участници, защото много добре познавам усилията, жертвите и усърдието, които изисква едно такова присъствие – трябвало е да изминат големи разстояния. Без тях всичко това нямаше да е истина.

  Искам да отбележа също достойното за възхищение предразположение към събитието и клуба на Сър Луис Ареги, министър в Аржентинското посолство в София, също така неговото и това на семейството му присъствие по време на изложбата. За него – моето уважение и поздравления!

  Искам да поздравя за тези така специални дни, които изживях, Радостина, Златан и Росен и всички, които допринесоха и участваха в изложбата.

  Трябва да призная, че имате невероятна страна, природа, която впечатлява, а хората са синонимна скромност, отговорност, честност, достойнство и най-вече на приятелство и дружелюбност.

  Много благодаря на България, нека винаги да продължават всъщия дух!

  (публикувано в сп. „Моят приятел Кучето“)


Обратно