Клуб "Дого Аржентино" България

Официален сайт на Клуб "Дого Аржентино" България
член на БРФК, FCI, AMDA.
19 декември, 2011
  • Става ли дума за стопанина и за неговото семейство, дого аржентино проявява своето абсолютно и безпрекословно подчинение и послушание, разбира се, ако не сте пропуснали началните уроци и той ви е признал за авторитет. Дого принадлежи напълно на стопанина и семейството му.

    Дого аржентино са изключително любвеобилни същества, почти досадни в ласките си, гальовни, закачливи, обичат всеотдайно и искат да бъдат обичани.

    Връзката между дого и неговият стопанин е много силна. Макар че възрастните кучета понякога стават малко отчуждени, те продължават да се радват на ласките и вниманието. По-младите, и особено мъжките, се отнасят към човека с огромна привързаност. Те искат да бъдат галени и да раздават целувки по цял ден. В ринга застават доста трудно мирни, защото предпочитат да целунат съдията, който явно им обръща внимание. Женските остават по-дистанцирани и хладни.

    Характерът на дого е стабилен. Веднъж разбрал породата и всички фактори, които определят нейната природа, човек може да общува с кучето си на неговия език. Главният проблем е в привличането и задържането на вниманието му. Поради това, че дого ловува не само с обоняние, но и със зрение, той е сконен към разсейване и често може да се отклони при тренировката към някоя друга, по-интересна за него дейност.

    В повечето случаи могъщо оръжие за задържане на вниманието е храната. Промените в положението на тялото и различинте команди биха привлекли вниманието на вашето куче по-лесно, отколкото повторението. Обучението му не е лесно, но е отзивчив и лесно възприема.


Обратно